Urna készítő

Márta Kovács: A halál, az elmúlás tabu téma

A halál, az elmúlás tabu téma nálunk....
Sajnos így szocializálódtunk, pedig a keleti emberekről kellene mintát venni, mert ők a halált nem mint elmúlást, hanem mint hazatérést örömmel vigalommal, ünneplik meg....
Igen, ünneplik, mert jól tudják, csak a testünket , mint ruhát vetjük le, hisz benne lakozik a lélek, ami az igazi önvalónk.... Lehet ezt nem hinni is természetesen, de valamiben nem hinni nem azt jelenti, hogy nincs, attól ez még létező jelenség. Örömmel láttam hogy van egy olyan oldal ami éppen erről szól. Az itt látható urnák, természetes anyagból fából készültek és a fa mint olyan az életet, a ciklikusságot jelentik.

Olvasd tovább A halál, az elmúlás tabu téma
Urna készítő

Tisza-Kalmár György: Regefa

A Sümegi nagy templomban, vagyis teljes nevén a Sümegi Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplomban van az oltár előtt.
Az alkotást Balázs atya rendelte meg évekkel ezelőtt.
Balázs atya, teljes nevén Dr. Barsi Balázs ofm, a Sümegi Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplom és Kolostor igazgatója és házfőnöke, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszék tanára, több évtizedes oktatói tevékenységéért, a generációkat megérintő lelkiségi irodalom gazdagításáért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.
Kevés ilyen megrendelést kaptam és felejthetetlenné vált számomra.

Olvasd tovább Regefa triangulare
Urna készítő

Szögyal Rinpocse: Tibeti könyv életről halálról

Szögyal Rinpocse, Nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és a halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza, és veti össze a modern világ halálkutatásaival. A meditáció nagy mestere Nyugaton eddig csak homályosan ismert, átfogó képet ad életről és halálról, kiegészítve A Tibeti Halottas könyv tanításait. Szögyal Rinpocse az ősi hagyomány egyszerű, de mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat és maga is felkészüljön a halálra. A tibeti hagyomány tanításai szerint a halál nagy lehetőség a megvilágosodásra.

Olvasd tovább Tibeti könyv életről halálról