Urna készítő - művészi fa urna, kézzel készített emlék urnák és urna koporsók

A korábbi kegyeleti formákat egyre inkább - visszatérve az ősi hagyományokhoz - az urnás temetkezés váltja fel, amelynek központi rekvizituma maga az urna. Az eltávozott emlékét a szívünkben őrizzük, de az urna hivatott „egyfajta kapocsként” megjeleníteni, kifejezésre juttatni az eltávozó szellemiségét, és az itt maradottak hozzáfűződő szellemi-érzelmi kötődését. Az urna esszenciálisan képes megjeleníteni mindazt, amit korábban a koporsó és a síremlék együtt. Épp oly egyedi és személyes lehet, mint amilyen az eltávozott személyisége volt. Az urna használat őseink körében igen elterjedt szokás volt.

Az egyedi urna készítésénél, az Urna Készítő, a hozzátartozókkal való személyes találkozás, beszélgetés során utólag megismerve, megérezve, az urna formai jegyeivel képes kifejezésre juttatni az elhunyt jellemvonásait, személyiségét, a hozzátartozók emlékezése és érzelmei tükrében. Így nem készül két egyforma urna, ahogy két egyforma ember sincs. Miért ne élne ezzel a lehetőséggel?

Minden urna egyedi tervezésű és kézzel készített művészi alkotás. Ezekben az alkotásokban mindenki megtalálhatja legmegfelelőbb elhelyezését a szeretteinek. A mai személytelen tucat-termék kínálat helyet, szeretnénk a személyesebb, egyénibb alkotásokat elterjeszteni, hogy méltó módon emlékezzünk meg szeretteinkről. Ezek az urnák a lakásban és a temetőben egyaránt méltó megemlékezést nyújtanak. Egyre többen helyezik el az otthonukban az urnát. Sokan szétszóratják hamvaikat. A hozzátartozók az emlékükre készíttetett vázát helyezik el lakásukban megemlékezésül. Ez már kisebb méretben és díszesebb kivitelben is készülhet.

Az Urna Galéria oldalon választhat és rendelhet a folyamatosan bővülő választékból.

           

Kegyeleti tárgyak és liturgikus eszközök készítése szintén szerepel a választékban.

Urna temető - urnafal kialakítása közösségek, családok vagy egyének számára, a település területén vagy a saját kertben, fából készülő, a környezettel harmonizáló urnatemető vagy emlékező hely megvalósítását vállaljuk, a tervezéstől a kivitelezésig.

Az urnával kapcsolatos kérdésekben szívesen segítünk tanácsokkal, ötletekkel.
Összegyűjtöttünk egy pár szempontot, aminek elolvasása reméljük, segít a választásban. Erről az urna választás menüpont alatt tájékozódhat.

Ingyenes szállítás az egész országban.